2018-08-28 06:55:59• hírek • közlemény

Sportberuházásokról tárgyaltak

A Partiumi Magyar Napok alkalmából Magyar Lóránd RMDSZ-es parlamenti képviselő és Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármesterének meghívására a szatmári megyeközpontba látogatott Dr. Szabó Tünde, Magyarország sportért felelős államtitkára. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó sportberuházásokról, fejlesztésekről egyeztetett a szatmári politikusokkal.

Ellátogatott a 10-es számú Általános Iskolába is, ahol már zajlik egy beruházás: az oktatási intézmény hátsó udvarában már épül magyarországi kormánytámogatással egy rekortán borítású, multifunkciós sportpálya, amelyre az iskola Magyar Lóránd által vezetett szülői bizottsága pályázott. A helyszíni látogatás során a kivitelező bejelentette: jól haladnak a munkával, szeptemberben pedig át is fogják adni a sportpályát.
 

Az iskolai látogatást követően az államtitkár találkozott Pataki Csabával, a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Fógel Lászlóval, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnökével, Kiss Zoltánnal, a Szatmár-Ferencváros utánpótlás kézilabda-projekt vezetőjével, valamint Pop Simonáva, Szatmárnémeti olimpiai aranyérmes díszpolgárával.



A közös beszélgetés során Dr. Szabó Tünde ígéretet tett a rendkívül sikeres, több mint ezer gyermeket foglalkoztató Szatmár-Ferencváros kézilabdás utánpótlást nevelő program további támogatására. Szorosabbra fűzik a jövőben a vívók együttműködését is, különösen, hogy már most sok Szatmárnémetiben nevelkedett vívó edz, vagy tart edzéseket a BVSC klubnál. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy sok szatmári vívó szerzett olimpiai érmet Magyarországnak – például a párbajtőröző Fekete Attila, vagy a parasportoló Osváth Richárd, aki több fegyvernemben is szerzett érmeket magyar színekben.
 

“A találkozón szóba került egy szatmárnémeti tanuszoda megépítése magyarországi támogatással, illetve újabb multifunkcionális sportpályák létrehozása a megye különböző pontjain. Ezek elsősorban olyan településen épülnének, ahol nagy a lakosság száma, de nincs lehetőség hasonló beruházásra” – tudtuk meg Magyar Lórándtól.
 

"Magyarország jó pár lépéssel előttünk jár, nemcsak a sporthoz kapcsolódó infrastruktúra terén, hanem az egészségre való nevelés terén is. Jól tudják: nem elég stadionokat, sportcsarnokokat, tanuszodákat építeni, szükség van a napi egy testnevelés órára is az iskolákban. Ezeket a modelleket kellene átvenni Romániában is, melyek nélkül elképzelhetetlen egy egészséges nemzedék kialakulása" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: